PROJECTEN

Welkom op de projectenpagina van Zinschitz Ship Service.

Neem rustig de tijd om de verhalen en foto’s door te nemen.

Intermediate survey en reparatie

MV Flinter Zee en MV Flinter Have

Beide schepen zijn onder onze begeleiding bij de TK Tuzla scheepswerf in Turkije in dock gegaan voor grote reparaties aan het vlak, een schroefas reparatie, revisie van de hoofdmotor en knippen en scheren. De totale werkzaamheden hebben een 7 weken in beslag genomen (voor beide schepen). Tijdens deze klus is het ons gelukt de overschrijding van het budget, veroorzaakt door onvoorziene extra werkzaamheden in relatie tot het intermediate survey tot het minimale te beperken. De extra werkzaamheden beperkten zich tot het vervangen van delen van het vlak, nadat dikte metingen van de huid hadden uitgewezen dat de dikte van het materiaal niet meer aan de klasse eisen kon voldoen. In totaal is verdeeld over beide schepen +/- 125 ton staal vervangen.

Aanbrengen beveiliging Piraterij UAL/Flinter (management)

MV UAL Tycoon

In Durban, Zuid Africa, bij Dormac Shipyards is MV UAL Tycoon voorzien van de hoogste staat van beveiliging tegen Piraterij betreffende een contract voor dit schip aan de Afrikaanse oostkust, o.a. Somalië en Jemen. We hebben van het schip, in goede samenwerking met de bemanning en de eigenaar een drijvende vesting gemaakt. De toegang tot het schip en de accommodatie vanaf zee is zo moeilijk mogelijk gemaakt. De dekken zijn door middel van hekken en razorblade barbedwire afgeloten. Alle ramen, ook van het stuurhuis zijn voorzien van tralies en folie, er is en wapenkast geplaatst t.b.v. van de wapens voor de beveiligers die mee varen. Er is een citadel ingericht, voorzien van comunicatiemiddelen (iridium), een CCTV-systeem met camera’s aan dek, in het stuurhuis en in de machinekamer en voldoende water, levensmiddelen en medicatie om er meerdere dagen met de voltallige bemanning te verblijven.

Mobilisatie t.b.v. Nasr 2 project Boskalis

HLV Asian Hercules 3

Tijdens dit project hebben we de technische en operationele begeleiding verzorgt voor het aanpassen van het schip voor bovengenoemd project. De werkzaamheden zijn uitgevoerd tijdens haar verblijf bij RHB in de Waalhaven, Rotterdam. De werkzaamheden bestonden uit het voorzien van alle ankerlieren van reepgeleiders en Dyneema ankerdraden, een extra satelliet communicatie-systeem voor de klant, het prepareren van alle ankerkluizen en begeleidingsrollen om beschadiging van de Dynema lijnen tegen te gaan. Daarnaast is het schip beveiligd tegen piraterij omdat het tijdens haar reis naar Dubai onveilig gebied zou passeren. Alle werkzaamheden zijn in een tijdsbestek van twee en een halve week naar alle tevredenheid van de klant uitgevoerd, waarmee de deadline is gehaald.

Scroll naar boven